gns.rs> IT-usluge > Migracija na Office 365 / Microsoft 365

Migracija na Office 365 / Microsoft 365

Migracija na Office 365 / Microsoft 365

GNS je Microsoft Partner koji se specijalizovao za Office 365 / Microsoft 365. Tokom procesa migracije, vaša e-pošta, kalendari i kontakti se premeštaju sa svih e-mail sistema na Microsoftovu Office 365 / Microsoft 365 platformu. Migracija se obavlja u pozadini, što znači da vi i vaša kompanija možete nastaviti sa radom dok se migracija e-pošte odvija.

Svi e-mail sistemi mogu biti migrirani na Office 365 / Microsoft 365. E-pošta sa vašeg web hostinga, Google Apps-a ili sa vaših internih e-mail servera može se sve migrirati na Office 365 / Microsoft 365.

Office 365 migracija

Migracija na Office 365 i Microsoft 365

Postoje 4 različite vrste migracija.

  1. Staged Migration
    U „staged migration“ procesu, migracija se odvija u različitim fazama. Ovaj tip migracije se preporučuje za velike i srednje kompanije (sa preko 2.000 poštanskih sandučića), gde je količina podataka prevelika za migraciju tokom jedne noći ili vikenda. „Staged migration“ je idealno rešenje za kompanije koje rade non-stop ili imaju kancelarije u različitim zemljama. Proces migracije je često podeljen u dve faze. U prvoj fazi se migriraju samo podaci koji su ili stariji ili noviji od određenog datuma. Nakon završetka migracije, MX zapisi se usmeravaju ka Office 365. U drugoj fazi se migriraju preostali podaci.
  1. Cutover Migration
    Kod „cutover migration“ sve se migrira sa vaših e-mail sistema na Office 365 odjednom. Svi vaši resursi se migriraju odjednom, uključujući poštanske sandučiće, kontakte i distribucione grupe. Ovom migracijom ne možete izabrati specifične stavke za migraciju, već se sve migrira odjednom i kada je migracija završena, svi imaju svoje e-mail naloge u Office 365. Ova metoda migracije je najpogodnija ako imate lokalni Exchange 2003, 2007, 2010, 2013, 2016 ili 2019 server. Takođe je pogodna ako imate manje od 200 e-mail naloga.
  1. Hybrid Migration
    Sa „hybrid migration“ za Office 365, možete integrisati Office 365 sa vašim lokalnim Exchange serverima i postojećim direktorijumskim servisima. Ovo vam omogućava sinhronizaciju i upravljanje korisničkim nalozima za obe sredine. Sa hibridnom migracijom možete izabrati koje e-mail naloge želite da zadržite u vašem lokalnom Exchange serveru, a koje u Office 365. Ova migracija je pogodna za kompanije ili organizacije koje žele da odaberu gde će se nalaziti njihovi e-mail nalozi zbog različitih zakona ili propisa.
  1. IMAP Migration
    IMAP migracija vam omogućava migraciju sa različitih e-mail sistema koji podržavaju samo IMAP protokol, kao što su Gmail ili različiti web hosting servisi.

Nakon završetka migracije, možete koristiti različite aplikacije u Office 365 / Microsoft 365 kao što je Microsoft Teams. Office 365 / Microsoft 365 zajedno sa remote desktop/terminal serverom omogućava korišćenje svih Office aplikacija kao što je Microsoft Teams u kombinaciji sa vašim remote desktop/terminal serverom poznatim kao Terminal Server.

Office 365

Kontaktirajte nas za bezbolnu migraciju na Office 365 / Microsoft 365

Scroll to Top