gns.rs > cloud servisi > Hosted Exchange Split domain

Hosted Exchange Split domain

Optimizujte svoje upravljanje e-poštom sa Hosted Exchange i split domain za fleksibilno i moćno rešenje.

Šta je Hosted Exchange?

Hosted Exchange je usluga koja omogućava preduzećima pristup potpunom e-mail rešenju sa svim funkcionalnostima Exchange-a, bez potrebe za investiranjem u sopstvene servere ili IT infrastrukturu. Korišćenjem Hosted Exchange-a dobijate pristup funkcijama kao što su deljeni kalendari, kontakti, zadaci i e-pošta, sve integrisano u vašu postojeću radnu sredinu. Hosted Exchange čini vaše upravljanje e-poštom efikasnim i sigurnim, omogućavajući vam da koristite e-poštu na više uređaja, uključujući računare, pametne telefone i tablete.

Šta je Hosted Exchange Split Domain?

Split domain je konfiguracija koja omogućava da neki korisnici unutar domena koriste Hosted Exchange, dok drugi koriste jednostavnije e-mail usluge poput POP/IMAP ili webmail-a. Ovo je idealno rešenje za preduzeća koja žele ponuditi napredne funkcije određenim zaposlenima, bez potrebe za nadogradnjom svih korisnika na Hosted Exchange. Uz split domain, možete integrisati ove različite sisteme tako da funkcionišu besprekorno zajedno, kao da su deo jedinstvenog okruženja.

Prednosti Hosted Exchange-a i Split Domain-a

Jedna od najvećih prednosti korišćenja Hosted Exchange-a u kombinaciji sa split domain-om je fleksibilnost koju pruža. Preduzeća mogu prilagoditi e-mail rešenje prema potrebama svakog korisnika, što znači da se napredne funkcije poput deljenih kalendara i upravljanja zadacima dodeljuju samo onima kojima su potrebne, dok ostali mogu nastaviti da koriste jednostavnije e-mail usluge. Ovo može rezultirati značajnim uštedama, dok istovremeno osigurava da svi korisnici imaju pristup alatima potrebnim za produktivan rad.

Split domain je posebno koristan tokom migracija gde veliki broj korisnika ne može biti prebačen na Hosted Exchange odjednom. Omogućava postepeni prelazak, gde neki korisnici mogu odmah početi da koriste Hosted Exchange, dok drugi nastavljaju sa postojećom e-mail uslugom dok migracija ne bude završena.

Kako Hosted Exchange Split Domain i Hosted Exchange funkcionišu zajedno

Kada je split domain konfigurisan, e-pošta se deli između Hosted Exchange-a i spoljne e-mail usluge na način koji omogućava da svi korisnici imaju osećaj kao da se nalaze u istom okruženju. Ovo znači da korisnik Hosted Exchange-a može slati i primati e-poštu od korisnika na drugoj usluzi bez primetne razlike. Svi korisnici takođe mogu pretraživati i pristupati deljenim kalendarima, kontaktima i zadacima, bez obzira na to koju uslugu koriste.

Korisnici Hosted Exchange-a imaju potpuni pristup funkcionalnostima Exchange-a, što uključuje mogućnost sinhronizacije e-pošte, kontakata i kalendara sa mobilnim uređajima, primanje push obaveštenja i efikasno upravljanje e-poštom. Za korisnike kojima ove napredne funkcije nisu potrebne, mogu se koristiti jednostavnije i isplativije alternative, dok svi korisnici i dalje mogu efikasno sarađivati.

Idealno za preduzeća sa različitim potrebama

Kombinacija Hosted Exchange-a i split domain-a je idealna za preduzeća koja imaju različite potrebe među zaposlenima. Ako neki zaposleni trebaju pune funkcionalnosti Hosted Exchange-a, dok se drugi mogu zadovoljiti jednostavnijim rešenjima, split domain pruža fleksibilnost potrebnu za ispunjenje tih zahteva. Takođe omogućava preduzećima da uštede novac plaćajući Hosted Exchange samo tamo gde je to stvarno potrebno, dok svi korisnici i dalje mogu efikasno sarađivati unutar istog domena.

Želite li da saznate više o tome kako Hosted Exchange i split domain mogu poboljšati vaše upravljanje e-poštom? Pročitajte više o Hosted Exchange-u ovde. Ili nas kontaktirajte kako bismo vam pomogli da implementirate rešenje koje odgovara potrebama vaše firme.

Hosted Exchange split domain

Scroll to Top